Opmerkelijk

Manipulatie of bewerking? (18-5-2013)
In februari 2013 werd de World Press Photo  uitgereikt aan de Zweedse fotograaf Paul Hansen. Daarna ontstond er een hevige discussie, omdat de winnende foto gemanipuleerd zou zijn. In werkelijkheid heeft Hansen de foto gephotoshopt, wat al lange tijd usance is. Toch kan de grens tussen bewerken en manipuleren heel dun zijn.

Lees ook het artikel.

Evil man from Krabi… (9-11-2012)
Zijn dochter werd verkracht in Thailand. De dader werd gepakt en op borgtocht vrijgelaten. De dader ontkent alles. De vader van het meisje maakte onderstaand liedje met bijbehoren clip:
Evil Man from Krabi

Bron: Algemeen Dagblad

Barbecueën… (21-8-2012)
Met 1 keer barbecueën krijg je gemiddeld 2000 calorieën binnen. Dat is ongeveer het maximum per dag voor een man.

Bron: www.cijfers.net

Fake… (27-6-2012)
Minimaal 50% van alle vrouwen (van 18 tot 46 jaar) faket regelmatig een orgasme om het ego van de partner te boosten en om overspel te voorkomen.

Bron: www.cijfers.net

Vrouwen… (1-6-2012)
Vrouwen genieten minder van seks dan mannen.
Hoe zou dat nou komen?

Bron: Elsevier

Liedje tegen Breivik (26-4-2012)
Zo’n 40.000 Noren hebben op 26 april 2012 een lied gezongen voor de slachtoffers van Anders Breivik. Deze moordenaar bleek een hekel te hebben aan het lied van Pete Seeger. Dit is het lied van Pete Seeger:

En hier de versie van Lillebjörn Nilsen op die 26e april:

Bron: AD

Gelukkig leven (16-3-2012)
“Geluk is maakbaar” zeg ik altijd. En dat werd bevestigd door een artikeltje in Elsevier met 5 tips om een gelukkiger mens te worden:
1. stel niet te hoge eisen aan jezelf
2. accepteer zonodig dat iets niet lukt
3. concentreer je op de successen en niet op de mislukkingen
4. zorg voor een goede nachtrust
5. doe de dingen die je leuk vindt

Bron: Elsevier

Spellingcontrole… (2-3-2012)
In de Amerikaans staat Georgia wilde een scholier een sms-bericht versturen met de tekst “gunna be at west hall today”, maar de spellingcontrole van zijn mobiele telefoon maakte daar “gunman be at west hall today” van. Het gevolg was dat de politie 2 scholen omsingelde.

Bron: AD

Boemerang (24-1-2012)
McDonalds kwam op het idee om Twitter te gebruiken om reclame te maken. Het effect was averechts, want het gaf mensen de gelegenheid om uitgebreid te klagen over en te spotten met de hamburgerketen.

Bron: Volkskrant

Echte liefde (23-1-2012)
Onderzoek heeft uitgewezen dat in slaap vallen na de seks getuigt van echte liefde en/of verliefdheid. En dus niet van desinteresse!

Bron: AD

God bestaat niet (21-1-2012)
Een 31-jarige Indonesiër zette het zinnetje “God bestaat niet” op zijn Facebook-pagina en werd daarvoor opgepakt. In juni 2012 is hij veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf gekregen.

Bron: AD en Indoweb

Tot de dood ons scheidt? (12-1-2012)
Je hoort het wel vaker: de ene helft van een echtpaar sterft binnen een paar maanden nadat de andere helft is overleden. Maar Nancy en Richard Trimmer (61 jaar getrouwd) vestigden wel een heel bijzonder “record”: Richard overleed 12 uur na Nancy.

Bron: AD

Schaamhaar (21-12-2011)
Schaamhaar schijnt weer in de mode te komen. En het Nederlandse fotomodel Saskia de Brauw zou daarin een belangrijke rol spelen.

Bron: Elsevier

In je kracht staan… (5-11-2011)
De uitdrukking “in je kracht staan” is door vaagtaal.nl uitgeroepen tot de meest vage uitdrukking van 2011. Past in het rijtje van “bij jezelf blijven” en “in de slachtofferrol kruipen”.

Bron: vaagtaal.nl

7 seconden (5-11-2011)
Volgens klinisch psychologe Linda Blair heb je maar 7 seconden om een eerste indruk te vestigen. Daarna hebben mensen een definitief oordeel over je gevormd. Op Relatie.blog.nl vind je tips om die eerste 7 seconden optimaal te benutten.

Bron: Relatie.blog.nl

Portretten (4-11-2011)
Een meisje maakte gedurende 4,5 jaar (van 2006 tot 2011) elke dag een portretfoto van zichzelf en zette al die foto’s achter elkaar in een filmpje van 40 seconden. Dat filmpje werd een hit op YouTube: al meer dan 3 miljoen mensen hebben het bekeken in een half jaar tijd.  Ze heeft ook een “blog” met de foto’s: Clickflashwirr.

Bron: Algemeen Dagblad

Alcohol (6-10-2011)
Volgens professor David Nutt in “The Lancet” is alcohol veruit de meest schadelijke drug. Op een schaal van 0 (volstrekt onschadelijk) tot 100 (zeer schadelijk) scoort crack 54, heroïne 55 en alcohol maar liefst 72.

Bron: www.cijfers.net

Hond loopt weg voor Julia Roberts (5-10-2011)
De mooiste vrouw ter wereld lijkt een verschrikking te zijn voor deze hond…

Bron: Elsevier

Omkleden… (3-10-2011)
Zwembad De Kwakel in de Utrechtse wijk Overvecht heeft sinds kort gescheiden kleedkamers voor mannen met dochters, mannen met zonen, vrouwen met dochters en vrouwen met zonen.

Bron: Volkskrant

Make-up (27-9-2011)
15% van alle Nederlandse vrouwen gebruikt nooit make-up.

Bron: www.cijfers.net

Make-up (23-9-2011)
50% van alle Nederlandse mannen heeft meer zin in seks dan vrouw of vriendin.
10% procent heeft minder zin.

Bron: www.cijfers.net

Vergroot je borsten door erop te slaan (22-9-2011)
In Thailand is een vrouw die borstvergroting weet je bereiken door op borsten te slaan.
Ieder zijn (of haar) hobby… en misschien werkt het nog ook…?

Bron: She.be

Bureaubladachtergrond (13-9-2011)

Deze foto (de standaard bureaubladachtergrond van Windows XP) werd gemaakt in het Californische Napa Valley.  Nu, 10 jaar later, ziet dat landschap er zo uit:

Bron: nrc.nl

Seks voor geld… (3-6-2011)
1 op de 3 Britten duikt met een wildvreemde in bed als dat 1 miljoen pond oplevert; 50 procent peinst er niet over. Nee, zelfs niet voor een miljoen.

Bron: www.cijfers.net

Geluk… (2-6-2011)
Gelukkige mensen koken minimaal 5 keer per week zelf.

Bron: www.cijfers.net

Vreugde door seks (26-5-2011)
Vreugde door seks zorgt ervoor dat je er jonger uitziet. Van alle mensen die 4 keer per week vrijen worden de vrouwen gemiddeld 10 jaar en de mannen gemiddeld 12 jaar jonger geschat. Vreemdgaan draagt daar niet toe bij vanwege de stress. Masturberen draagt er wel toe bij. Vrouwen masturberen gemiddeld 2,8 keer per week, mannen 4,9 keer.

Bron: www.cijfers.net

Relatie op afstand (24-5-2011)
10 procent van alle gehuwde en samenwonende Britten ‘spreekt’ elkaar meer via e-mail en/of de telefoon dan face-to-face.
Dit heeft natuurlijk ook voordelen… 😉

Bron: www.cijfers.net

Roken versus drinken (23-5-2011)
Rokers verdienen gemiddeld 4 procent minder dan niet-rokers. Alcoholdrinkers verdienen daarentegen tot wel 14 procent meer dan niet-drinkers.
Blijkbaar is drinken maatschappelijk meer geaccepteerd dan roken. Had ik natuurlijk wel verwacht…

Bron: www.cijfers.net

Schrijffouten in sollicitatiebrieven (12-5-2011)
Staat er een schrijffout in je sollicitatiebrief? 80 procent kans dat ie dan direct in de prullenbak van de personeelsmanager verdwijnt…

Bron: www.cijfers.net

Alcoholgebruik doodsoorzaak nummer 1 (10-5-2011)
Onder mannen van 15 t/m 59 jaar is alcoholgebruik doodsoorzaak nummer 1. Dat zijn 2,5 miljoen mensen per jaar, oftewel: bijna 4 procent van alle sterfgevallen wereldwijd.

Bron: www.cijfers.net

Big Brother via TomTom (27-4-2011)
De politie gebruikt gegevens van TomTom. Dat bedrijf verzamelt gegevens van gebruikers van de navigatieapparaten (die daarvoor toestemming hebben gegeven) en anonimiseert die. Dat levert informatie op over waar er steevast te snel wordt gereden. En daar kunnen ze bij de politie beter mee bepalen waar snelheidscontroles worden gehouden.
Ondertussen heeft TomTom de verstrekking van die gegevens geblokkeerd.

Bron: nu.nl

Dagelijkse gewoonten (26-4-2011)
Elke dag douchen en 8 uur slapen zijn van die dagelijkse gewoonten waarvan vrijwel iedereen denkt dat ze goed zijn. Maar volgens Elsevier zit het anders in elkaar. Elke dag douchen is niet nodig en vooral moet men niet te heet douchen, want dat droogt de huid uit. Lang slapen is niet goed; een middagdutje is effectiever. Na het tandenpoetsen zouden we onze mond niet moeten spoelen. Huishoudelijk werk leidt tot stress en een hoge bloeddruk. Maar stress en hoge bloeddruk worden weer tegengegaan door een goede buikademhaling te hanteren. Na het eten zou men niet moeten rusten, maar juist actief moeten zijn, zodat het voedsel minder in vet wordt omgezet.
Lees het hele artikel voor meer details.

Bron: Elsevier

Liefdesvoer (7-4-2011)
Chocolade en oesters zouden het libido bevorderen. Elsevier vult dat lijstje aan. Avocado’s zouden het beste werken. Maar ook asperges, chilipeper en drop zouden een lustopwekkend effect hebben. Lees het hele artikel voor meer details.

Bron: Elsevier

Samen slapen (30-3-2011)
Lepeltje-lepeltje, dakpansgewijs of in omstengeling… De manier waarop je samen slaapt, zou iets zeggen over de relatie die je hebt. Zie het artikel voor de details.

Bron: Elsevier

Kleren maken de man (30-3-2011)
Kleren maken de man. En vrouwen voegen daar vaak aan toe, dat veel mannen niet weten wélke kleren dat dan zijn. Dat je als man geen witte sokken mag dragen, wisten we al, maar er zijn nog meer tips voor mannen die met hun kleding in de smaak willen vallen van de vrouwen.
Draag geen T-shirts met opdruk, geen laag uitgesneden T-shirts en geen overhemden met hoge boorden. Draag geen opvallende sieraden, geen te wijde spijkerbroeken of spijkerbroeken met een laaghangend kruis, geen instappers, geen schoenen met vierkante neuzen en geen sportieve jacks. Draag geen slippers of sandalen, geen brede, opvallende riemen en geen overhemden met drukke patronen. En draag natuurlijk geen Uggs!

Tja, allemaal tips over hoe het NIET moet. Hoe het dan wél moet, mag je verder zelf uitzoeken…

Bron: Elsevier

Wie goed doet… (12-1-2011)
Mensen helpen is goed voor je gezondheid. Je zelfvertrouwen neemt toe met 31% en je stress neemt af met 36%.

Bron: www.cijfers.net

Slaap (15-12-2010)
Mensen die voldoende slapen, zien er aantrekkelijker en gezonder uit dan mensen die te weinig slapen. Dat blijkt uit een Zweedse studie.
Het is tamelijk evident, dat voldoende slaap een aantrekkelijker uiterlijk tot gevolg heeft, maar toch fijn dat een wetenschappelijk onderzoek het bevestigt.

Bron: Elsevier

Hypochondrie (7-12-2010)
46% van alle Britten denkt (wellicht) terminaal ziek te zijn na het zoeken met Google.

Bron: www.cijfers.net

Modern times (6-12-2010)
Iets meer dan 20 procent van alle dates (afspraakjes) komt tegenwoordig tot stand via e-mail; zo’n 5 procent van alle relaties wordt beeindigd via SMS.

Bron: www.cijfers.net

Beatbox (1-12-2010)
Wie de tekst
pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk
door Google Translate van het Duits in het Duits laat ‘vertalen’ en het resultaat laat uitspreken, wacht een muzikale verrassing.

Ga naar http://translate.google.com en plak de tekst daarin en vertaal van Duits naar Duits en klik op het speakertje.
Of klik hier.
Leuk om mee te experimenteren…

verschillende bronnen

Rode lippen (25-11-2010)


Volgens onderzoekers van de Britse Manchester University kijken mannen in de eerste 10 seconden dat ze een vrouw ontmoeten vooral naar haar lippen als die met lippenstift rood of roze gekleurd zijn. Roze lippenstift trekt voor 6,7 van de 10 seconden de aandacht. En rode lippenstift trekt voor maar liefst 7,3 seconden de aandacht. Als er geen lippenstift gebruikt is, gaat de aandacht slechts 2,2 van de 10 seconden naar de lippen.
Deze onderzoeksresultaten bevestigen, dat de kleur rood een sterke signaalwerking heeft.

Bron: Elsevier

Internet en vergrijzing vreten alle winkels op (22-11-2010)
In de detailhandel voor kleding, mode en woonartikelen gaan in de komende 10 jaar misschien wel de helft van de ondernemers verdwijnen en zal het winkeloppervlak afnemen met 20 tot misschien wel 35 procent. Dit volgt uit onderzoek dat onderzoeksbureau Q&A heeft verricht. Mensen zouden winkels steeds meer gaan zien als de etalage, maar kopen steeds vaker op het internet.
Volgens een woordvoerder van een ander onderzoeksbureau zal de vergrijzing een belangrijker oorzaak zijn van het verdwijnen van winkels: “Nieuwe kleren kopen is iets voor jongeren, ouderen geloven het allemaal wel.”

Maar is het niet zo, dat uitgerekend kleding en mode wat moeilijker via het internet te kopen zijn? Mensen willen immers graag zien en voelen wat ze aan kleding gaan kopen. Maar andere artikelen worden steeds vaker via het internet gekocht, met boeken, CD’s en elektronica voorop; zulke winkels zullen wellicht eerder verdwijnen.

Bron: de Volkskrant

Te voet? (18-11-2010)
Een wereldburger legt gemiddeld in zijn of haar leven 160.000 km te voet af.

Bron: www.cijfers.net/life_03.html

Tetris kan traumatische herinnering deels voorkomen (11-11-2010)


Het spelen van het computerspel Tetris na een traumatische ervaring kan pijnlijke herinneringen aan die gebeurtenis voor een groot deel voorkomen. Dat hebben Britse wetenschappers aangetoond. Ze lieten een groep mensen schokkende beelden zien en daarna mocht een deel van de groep een half uur Tetris spelen. Een ander deel van de groep deed een computerspel waarin algemene kennis werd getest en nog een deel kreeg geen afleiding.
Het aantal pijnlijke herinneringen waarin vervelende gebeurtenissen opnieuw beleefd worden, nam bij de groep die Tetris speelde gemiddeld met de helft af. “Het is niet zo dat de herinnering door Tetris wordt gewist, maar je haalt de scherpe kantjes ervan af.” Zelfs als proefpersonen vier uur na een traumatische ervaring pas een spelletje Tetris speelden, trad dit effect op. Volgens de onderzoekers houdt Tetris het visuele systeem van de hersenen mogelijk zo intensief bezig dat het mechanisme waarmee mensen herinneringen vormen niet meer goed werkt. Uit onderzoek is al eerder gebleken dat het menselijk brein ongeveer zes uur nodig heeft om een ervaring te verwerken en een bijbehorende herinnering op te slaan.

Bron: www.nu.nl

Goedgelovig? (11-11-2010)
68% van alle Britten gelooft in spoken en geesten, 55% gelooft in god, 26% in UFO’s, 19% in reïncarnatie en 4% gelooft in het monster van Loch Ness.
Ha ha, nou zou het grappig zijn als nog eens blijkt dat het monster van Loch Ness wél bestaat!

Bron: www.cijfers.net/geloof.html

Google Maps (5-11-2010)
Google Maps wijst je de weg over de hele wereld. Soms leidt dat tot komische routebeschrijvingen. Ga maar eens naar http://maps.google.nl/ en kies “Routebeschrijving” onder het Google Logo.
Voer dan de gewenste route in van (A) China naar (B) Japan en check afslag 42.
Of voer de route in van (A) Japan naar (B) USA en check afslag 27.

Daar heeft iemand een heel leuke dag gehad. 🙂

Bron: goede kennis

Alcohol (5-11-2010)
Brits onderzoek heeft uitgewezen dat alcohol de meest schadelijke drug is. Bij de nieuwe onderzoeksmethode heeft onderzoeker David Nutt niet alleen gekeken naar de schade van gebruikers aan zichzelf, maar ook naar de schade aan anderen. Van 20 soorten drugs blijkt alcohol dus het schadelijkst te zijn. Heroïne, crack en crystal meth richten de meeste schade aan aan het individu, terwijl alcohol de meeste schade aan anderen aanricht. Tabak en cocaïne worden als ongeveer even schadelijk gezien. LSD en XTC richten de minste schade aan.
Het wordt niet duidelijk of de kwantiteit van druggebruik meegeteld is in het onderzoek. Maar omdat je gevoeglijk aan kunt nemen dat alcohol door veel meer mensen en veel vaker gebruikt wordt dan bijvoorbeeld heroïne, is de conclusie van het onderzoek nog pregnanter: alcohol maakt dus duidelijk meer kapot dan je lief is.

Bron: Elsevier

Koffie (5-11-2010)
Zo’n 5% van de Nederlandse bevolking heeft chronische hoofdpijn en 60% van die hoofdpijn wordt veroorzaakt door cafeïne of door pijnstillers!
Na 22 uur is 20% van de cafeïne van een kopje koffie nog niet door je lichaam afgebroken.

Bron: www.cijfers.net/koffie.html

Het einde van de relatie (27-10-2010)
Elke dag beëindigen in Nederland 270 paren hun relatie. Relaties met kinderen lopen in 30% van de gevallen stuk. Relaties zonder kinderen lopen echter in 80% van de gevallen stuk. De kans dat je bij elkaar blijft is met kinderen dus een stuk groter.
Als je ernstig ziek bent, dan is de kans kleiner dat je in de steek gelaten wordt. Maar daar is een opvallend verschil tussen mannen en vrouwen aan de orde: voor de ernstig zieke man geldt, dat hij in slechts 3% van de gevallen in de steek gelaten wordt; maar ernstig zieke vrouwen worden in 23% van de gevallen in de steek gelaten.
10% van de relaties loopt averij op door het internet.

Uit elkaar gaan is slecht voor je gezondheid: gescheiden paren hebben 20 procent meer kans op diabetes, hartziekten en kanker dan mensen die getrouwd blijven.

Bron: www.cijfers.net/relaties_02.html

Kus in de nek (22-10-2010)
Uit onderzoek blijkt dat 97% van de vrouwen opgewonden raakt van een kus in de nek. Maar slechts 10% van de mannen kust vrouw of vriendin wel eens in de nek.

Bron: www.cijfers.net/xxfiles_05.html

Billen te sexy voor Facebook (19-10-2010)

Een krant in Denemarken schreef een wedstrijd uit op zoek naar de mooiste billen van het land. En Nina (30) uit Helsingør won die wedstrijd. Een enthousiaste fan, Doc Nielsen, maakte toen een fanpagina aan op Facebook en gebruikte de foto van het mooiste achterwerk van het land als profielfoto. Maar Facebook vond dat de foto in strijd was met de regels van fatsoen. De pagina werd geblokkeerd.


Nina zelf snapte alle ophef niet en vond de foto’s niet aanstootgevend. De brandweervrouw hoopte dat haar eerste plaats bij de verkiezingen tot “knapste achterwerk van Denemarken” haar zou helpen sponsors te vinden voor de renovatie van haar fitnesscentrum.

Bron: Algemeen Dagblad

Helft van de singles slaapt niet alleen (22-9-2010)
In een artikel op www.nu.nl wordt gewag gemaakt van het resultaat van een onderzoek: bijna de helft van de singles in Nederland slaapt nooit alleen. Hebben die singles dan zulke intense seksrelaties? Nee, ze slapen altijd met hun huisdier!

Bron: www.nu.nl

Tekst Jezus Redt ook na verfbeurt ongewenst (22-9-2010)
De tekst Jezus redt op het dak van een boerderij langs de A15 blijft de gemeente Giessenlanden ook na een verfbeurt een doorn in het oog. Evangelist Joop van Ooijen schilderde de witte tekst onder druk van een dwangsom enkele weken geleden rood en oranje, maar daar kan gemeente niet mee leven.

Bron: Algemeen Dagblad

Vreemdgaan (7-9-2010)
88% van alle mannelijke vreemdgangers zegt: “De vrouw waarmee ik ben vreemdgegaan ziet er niet beter uit dan mijn eigen vrouw (partner).”

Bron: www.cijfers.net/xxfiles_06.html